Αυτοκίνητο

ΤΡΙΠΛΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ BENTLEY CONTINENTAL GT

Η Continental GT, το grand tourer της Bentley που στην κυριολεξία καθορίζει την κατηγορία του, ξεκίνησε το 2022 κερδίζοντας τρία σημαντικά βραβεία, μεταξύ των οποίων «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» και «Καλύτερο Αυτοκίνητο», σε τρεις μεγάλες αγορές.
Η “Robb Report” των Η.Π.Α. απένειμε στην Continental GT τον τίτλο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2022», με το μοντέλο να κατακτά το βραβείο για τρίτη φορά από την εισαγωγή του στη χώρα, το 2004. Τα 178 μέλη της κριτικής επιτροπής, συντάκτες και αναγνώστες της Robb Report, αξιολόγησαν τα υποψήφια αυτοκίνητα σε πέντε κατηγορίες – εμφάνιση, απόδοση, πολυτέλεια και άνεση, χρηστικότητα και ειδικά κριτήρια σε περίπτωση ισοψηφίας, όπως το “wow-factor” και η συλλεκτική αξία.
Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με μία διήμερη δοκιμή, στη Νάπα της Καλιφόρνια και στη Μπόκα Ράτον της Φλόριντα, στο τέλος της οποίας η Bentley Continental GT Speed ​​έφτασε στην κορυφή ανάμεσα σε δέκα συνυποψήφια μοντέλα, κερδίζοντας τον τίτλο Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2022. Εκτός των άλλων χαρακτηριστικών στοιχείων της Bentley, η τετρακίνηση της Continental GT και η οδηγική απόλαυση που προσφέρει, ήταν δύο χαρακτηριστικά που εντυπωσίασαν τους κριτές.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Continental GT V8 εγκωμιάστηκε από το περιοδικό “WhatCar?” και αναδείχθηκε το «Καλύτερο High-End Coupé» στα βραβεία του περιοδικού για το αυτοκίνητο της χρονιάς. Συνοψίζοντας, το WhatCar? σχολίασε: «Ο συνδυασμός οδηγικής απόλαυσης, συνολικής εμπειρίας για οδηγό και επιβάτες και γενικότερης παρουσίας της Continental GT, απλά είναι ασύγκριτος. Αναρωτιόμαστε, αν θα μπορούσε να υπάρξει ένας πιο ξεχωριστός τρόπος να μετακινηθείτε – αμφιβάλλουμε σοβαρά».
Στη Γερμανία, η Continental GT κέρδισε την πολυτελή κατηγορία στα βραβεία “Best Cars” του περιοδικού “Auto Motor und Sport”. Πάνω από 100.000 αναγνώστες ψήφισαν σε 12 διαφορετικές κατηγορίες επιλέγοντας από συνολικά 386 μοντέλα, για να αναδείξουν τον τελικό νικητή.
Η τρίτη γενιά της Continental GT αντιπροσωπεύει την επιτομή του βραβευμένου σχεδιασμού και της μηχανικής καινοτομίας των κουπέ μοντέλων της Bentley. Αβίαστα κομψή και με μυώδεις, γλυπτές γραμμές, η Continental GT είναι ένα μοντέλο που αβίαστα ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.

Με επιλογή από ισχυρούς και αποδοτικούς κινητήρες, μία από τις πιο εκτεταμένες χρωματικές παλέτες στον κόσμο και με σχεδόν απεριόριστες επιλογές συνδυασμών του εσωτερικού χώρου, οι μοναδικές διαμορφώσεις του μοντέλου φτάνουν συνολικά τις 56 δισεκατομμύρια! Αν προστεθούν σε αυτές και οι ιδιαίτερες υπηρεσίες της Bentley Mulliner – του εσωτερικού τμήματος της Bentley για εξεζητημένες παραγγελίες – ο μόνος περιορισμός είναι η φαντασία του πελάτη. Η κατοχή μιας Continental GT εγγυάται τόσο την απόλυτη εξατομίκευση όσο και την αποκλειστικότητα, παρόλο που επί της ουσίας από το 2004 έχουν κυκλοφορήσει 85.000 Bentley Continental GT.