Yachts

Axopar: Ειδική περίπτωση…

Από το 2014, η Φινλανδική Axopar πρωτοστατεί στην παραγωγή πανάλαφρων, οικονομικών και ταυτόχρονα σπορ σκαφών αναψυχής, με πολύ ιδιαίτερη σχεδίαση. Άμεσα αναγνωρίσιμα χάρη στη μοναδική τους εμφάνιση και τις εξαιρετικές τους επιδόσεις, τα Axopar, έχουν εξάψει τη φαντασία των εραστών της θάλασσας σε όλο τον κόσμο.

Βασισμένα σε ένα σχέδιο γάστρας δύο επιπέδων, χαμηλής αντίστασης και με βαθύ V, κάθε Axopar προσφέρει κορυφαία πλεύση και μοναδική ασφάλεια, στις πιο απαιτητικές θαλάσσιες συνθήκες. Η γάστρα τους εξασφαλίζει κορυφαία συμπεριφορά πλεύσης, τόσο ανάλαφρη όσο σε ένα αρκετά μικρότερο σκάφος και με μηδενικούς κραδασμούς, λόγω των 22 μοιρών V. Τα μοναδικά χαρακτηριστικά σχεδίασης, η συναρπαστική εμπειρία χειρισμού και η μοναδική αισθητική έχουν δημιουργήσει μια επανάσταση και έχουν μεταβάλλει το όριο διαχωρισμού των σπορ και των cruiser σκαφών αναψυχής. Είτε είστε έμπειρος χειριστής και ιδιοκτήτης σκάφους αναψυχής, είτε σκέφτεστε να ξεκινήσετε για πρώτη φορά την ενασχόλησή σας με το υγρό στοιχείο, υπάρχει ένα Axopar που ταιριάζει σε κάθε είδος παράκτιας ή υπεράκτιας κρουαζιέρας και απόλαυσης των δραστηριοτήτων στη θάλασσα.

Από το μικρότερο 24, έως το τριπλά βραβευμένο Axopar 28 και την ακόμη πιο ευρύχωρη σειρά 37, υπάρχει μια μεγάλη γκάμα μεγεθών και δυνατοτήτων χρήσης για να επιλέξετε. Όλα τα Axopar χρησιμοποιούν εξωλέμβιες μηχανές με διπλό βήμα και ιδιαίτερη γεωμετρία, που σημαίνει ότι κάθε Axopar προσφέρει το είδος του σίγουρου χειρισμού, της ισορροπίας και της δύναμης που χρειάζεστε.

Τα ευέλικτα και πρακτικά σχεδιασμένα καταστρώματα, σε συνδυασμό με την άρτια διαρρύθμιση των χώρων ενδιαίτησης, έχουν καταστήσει τα Axopar εξαιρετικά αγαπητά σε ολόκληρο τον κόσμο. Επιπρόσθετα, το Φινλανδικό ναυπηγείο εφαρμόζει μια πολύ προσιτή τιμολογιακή πολιτική, που καθιστά τα σκάφη του best value for money σε οποιαδήποτε αγορά και αν διατίθενται. Ταυτόχρονα, η αξιοπιστία και η αξιοπλοΐα αποτελούν τους θεμέλιους λίθους της κατασκευής των Axopar.

Με κινητήρες από 175hp έως 350hp και συνδυασμό μονού ή διπλού εξωλέμβιου συνόλου, τα Axopar βασίζονται στις φημισμένες Mercury Verado, που εξασφαλίζουν ένα μοναδικό συνδυασμό κορυφαίας ισχύος και αποδοτικής λειτουργίας. Έτσι, ο ιδιοκτήτης ενός Axopar απολαμβάνει ταυτόχρονα κορυφαίες επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση, εξαιρετικό έλεγχο και μέγιστη ασφάλεια, ευκολία χειρισμού και άνεση.
Τι άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς από ένα σκάφος αναψυχής;

Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site της American Marine.

Γιώργος Κυριαζής

Ο Γιώργος Κυριαζής έχει βασικές σπουδές μηχανολογίας και ασχολείται με πάθος με την τεχνολογία αλλά και με οτιδήποτε τρέχει, πλέει ή πετάει. Αρθρογραφεί επαγγελματικά στο χώρο των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων από το 1994. Ενδεικτικά, έχει εργαστεί ως συντάκτης σε έντυπα όπως τα Auto Motor und Sport, Auto Τρίτη, 4Τροχοί, BESTEVER, Luxury Boat & SUV, επίσης ως αρχισυντάκτης στο περιοδικό VieW της VW, ενώ έχει κάνει και λίγο ραδιόφωνο και τηλεόραση. Έχει επίσης ασχοληθεί με τη μετάφραση βιβλίων με θέματα τις κοινωνικές σχέσεις και συμπεριφορά. Τα τελευταία χρόνια εκμεταλλευόμενος τα ωφέλη των ηλεκτρονικών μέσων αρθρογραφεί έχοντας ως έδρα του το νησί της Πάτμου, γεγονός που του προσφέρει την ευκαιρία να απολαμβάνει την αγάπη του για τη θάλασσα και τα σκάφη. Στο γκαράζ του μεταξύ άλλων φυλάει ως κόρη οφθαλμού μία YAMAHA DT 200R, ένα PEUGEOT 106 Rallye 1.6 και σε περίοπτη θέση ένα Hannibal 3.85. Είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου και τα χόμπυ του είναι η ιστιοπλοΐα, η φωτογραφία και η ανεμοπορία.