The Last Drop Distillers παρουσιάζει την πρώτη της Τεκίλα
Ένα αριστούργημα της παράδοσης και της τόλμης
Η The Last Drop Distillers, με αφορμή την 40ή της κυκλοφορία, αποκαλύπτει για πρώτη φορά μια τεκίλα εξαιρετικής σπανιότητας: την Extra Añejo που δημιούργησε η Carmen Villarreal, η πρωτοπόρος γυναίκα πίσω από την ιστορική Casa San Matías, έναν από τους αρχαιότερους οικογενειακούς οίκους αποσταγμάτων του Μεξικού (ιδρ. 1886). Η Carmen, η πρώτη γυναίκα που ηγήθηκε αποστακτηρίου τεκίλας, αφιέρωσε τη ζωή της στην τελειότητα και στη βιώσιμη παραγωγή, καθιερώνοντας το 1993 την πρώτη επίσημα αναγνωρισμένη Extra Añejo τεκίλα στον κόσμο.

Για αυτή τη μοναδική συνεργασία, η Villarreal επέλεξε και συνέθεσε τρία εκλεκτά βαρέλια: δύο που ωρίμασαν για δέκα χρόνια σε δρύινα βαρέλια bourbon και ένα για επτά χρόνια σε βαρέλι port. Το αποτέλεσμα είναι ένα τολμηρό και εξευγενισμένο απόσταγμα, με ωρίμαση που υπερβαίνει κατά πολύ τα πρότυπα της κατηγορίας. Αρώματα από ψημένους ξηρούς καρπούς, μπαχαρικά, ανανά και άνθη πορτοκαλιάς ανοίγουν τον δρόμο σε γεύσεις από dulce de leche, ώριμο αγάβε, δαμάσκηνα και χουρμάδες, που ισορροπούν υπέροχα με νότες κανέλας και γαρίφαλου. Η επίγευση είναι μακριά και εκλεπτυσμένη, συνδυάζοντας τη γήινη ζεστασιά του ξύλου με τη ζωντάνια του φυτού.
Γεννημένη στο Λονδίνο το 2008, η The Last Drop Distillers έχει αναδειχθεί σε έναν από τους πιο εκλεκτούς οίκους συλλεκτικών αποσταγμάτων παγκοσμίως. Με πάθος για το σπάνιο και το ανεπανάληπτο, αναζητά, επιλέγει και εμφιαλώνει μοναδικά blends – ουίσκι, κονιάκ, ρούμι, και πλέον τεκίλα – καθένα με τη δική του ιστορία και χαρακτήρα.

Με μόλις 435 φιάλες παγκοσμίως, η Release No. 40 δεν είναι απλώς ένα ποτό· είναι μια γέφυρα ανάμεσα σε δύο κόσμους – την τέχνη της μεξικανικής τεκίλας και την ακατάπαυστη αναζήτηση της The Last Drop για τα πιο σπάνια και αυθεντικά αποστάγματα του πλανήτη.
he Last Drop Distillers – Release No. 40, Extra Añejo Tequila