Αυτοκίνητο

DS 9: THE POWER OF ELEGANCE!

Τοποθετημένο στην κορυφή της γκάμας της DS Automobiles, το DS 9 είναι ο ορισμός του premium sedan. Με μήκος 4,93 μέτρα, πλάτος 1,93 μέτρα και ύψος 1,46 μέτρα με μεγάλους τροχούς διαμέτρου 690 χιλ., το DS 9 είναι σχεδιασμένο να συνδυάζει τον δυναμισμό και την κομψότητα. Βασίζεται σε μια νέα έκδοση της πλατφόρμας EMP2 (EMP2 V2.3) με ένα μεταξόνιο που παρουσιάζεται για πρώτη φορά (2,90 μέτρα), κάτι που ωφελεί ιδιαίτερα τους πίσω επιβάτες. Η τύπου fastback οροφή κάνει ξεχωριστή τη σιλουέτα του μοντέλου και τονίζει ιδιαίτερα την κομψότητά του.

Τo DS 9 είναι ένα sedan, το οποίο συνεχίζει τη σχεδιαστική γλώσσα της DS Automobiles με ένα ισχυρό και εκφραστικό εμπρός μέρος, μια μάσκα με παραμετρική τρισδιάστατη σχεδίαση με εφέ διαμαντιών, η οποία πλαισιώνεται από τα DS WINGS που είναι χαρακτηριστική σχεδιαστική υπογραφή της μάρκας. Ο ιδιαίτερος φωτισμός του μοντέλου, χαρακτηρίζεται από την τεχνολογία DS ACTIVE LED VISION με μονάδες που περιστρέφονται κατά 180°, με έμφαση στα μοτίβα «Pearl» κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στο καπό, υπάρχει μια επιφάνεια με το χαρακτηριστικό φινίρισμα “Clous de Paris” που παραπέμπει σε ιδιαίτερα υψηλή ωρολογοποιία και είναι η πρώτη φορά που αυτή η τεχνοτροπία, που αποτελεί «εσωτερική υπογραφή» για την DS, χρησιμοποιήθηκε στην εξωτερική σχεδίαση του οχήματος.

Η σχεδιαστική καθαρότητα του πίσω μέρους μεταφράζει την επιθυμία να ενσωματωθεί κάθε στοιχείο σε ένα ενιαίο σύνολο. Τα πίσω φτερά, το σήμα και το καπό του χώρου αποσκευών ενώνονται με την ίδια ρευστότητα. Τα πίσω φωτιστικά σώματα τονίζονται από τις πλαϊνές διακοσμητικές λωρίδες, αποτίοντας φόρο τιμής στα σχεδιαστικά στοιχεία των μεγάλων Γάλλων αμαξοποιών της δεκαετίας του 1930. Το κομψό και λεπτό τρίτο φως φρένων, βοηθά το πίσω μέρος να φαίνεται πιο φαρδύ και εντείνει το οπτικό αποτέλεσμα με το κεκλιμένο πίσω παρμπρίζ.

Πως θα αισθανόσασταν αν η άνεση των πίσω καθισμάτων ήταν ίδια με των μπροστινών; Η DS Automobiles προσφέρει την κορυφαία τεχνογνωσία της στους επιβάτες του DS 9. Η ποικιλία των ποιοτικών υλικών που εφαρμόζονται σε ανοιχτές επιφάνειες, όπως το ταμπλό που περιβάλλεται πλήρως από δέρμα Nappa, η δερμάτινη ταπετσαρία των καθισμάτων αναδεικνύουν τη φροντίδα που έχει επιδειχθεί σε κάθε λεπτομέρεια, χαρακτηρίζοντας τη γαλλική τεχνογνωσία. Τα κρυστάλλινα, ευαίσθητα στην αφή, πλήκτρα, η Alcantara® που καλύπτει την επένδυση της οροφής και τα αλεξήλια, οι λαβές των θυρών και το κάλυμμα του αερόσακου του τιμονιού να τυλίγονται με το χέρι σε δέρμα, είναι μια πρόσκληση για άγγιγμα προσφέροντας ανώτερη αίσθηση.

Με το μεταξόνιο μήκους 2,90 μέτρων, το DS 9 προσφέρει τεράστιο χώρο στο πίσω μέρος. Τα καθίσματα θερμαίνονται, ψύχονται, προσφέρουν μασάζ και συμπληρώνονται από ένα ρυθμιζόμενο προσκέφαλο. Το κεντρικό υποβραχιόνιο συμβάλλει στη συνολική άνεση, διαθέτει τμήματα με δερμάτινη ταπετσαρία, χώρους αποθήκευσης με ενσωματωμένες θύρες USB, χειριστήρια για το μασάζ των καθισμάτων και χρωματιστό φωτισμό.

Το DS 9 δίνει νέο νόημα στην ατομική άνεση όπου κάθε ρύθμιση μπορεί να προσαρμοστεί για μια συναρπαστική εμπειρία. Αυτή η ειδική δυνατότητα επιτρέπει σε κάθε επιβάτη να έχει τον έλεγχο της δικής του άνεσης στην καμπίνα.