Yachts

Lagoon Sixty 7: Tαχύπλοη μεζονέτα για λίγους (pics & vid)

Το νεότερο catamaran της Lagoon, το Sixty 7, είναι ένα από τα πλέον άνετα και πολυτελή yacht στα 20 μέτρα.

Κομμάτι τις πασίγνωστης Janneau και του Beneteau group, το ναυπηγείο Lagoon έχει τεράστια εξειδίκευση στην κατασκευή ιστιοφόρων και μηχανοκίνητων σκαφών αναψυχής διπλής καρίνας, των γνωστών μας catamaran. Τα catamaran εξασφαλίζουν, πέραν από την άνεση στην πλεύση και την ασφάλεια, σημαντικά μεγαλύτερους χώρους ενδιαίτησης, για δεδομένο μήκος σκάφους. Το Lagoon Sixty 7 έκανε το ντεμπούτο του το Σεπτέμβριο του 2019 στη διεθνή έκθεση σκαφών αναψυχής στις Κάννες και εντυπωσίασε με την καθαρότητα των γραμμών του, την προσεγμένη και κομψή αισθητική του εσωτερικού του και την απαράμιλλη άνεση των χώρων του.

Ο γνωστός μας σχεδιαστής από την μεγάλη του καριέρα στη βιομηχανία του αυτοκινήτου και ειδικότερα στη Renault, ο Πατρίκ Λε Κεμάν, είναι υπεύθυνος για την εξωτερική αισθητική του σκάφους. Βασισμένος στην άποψη του Ντα Βίντσι ότι «η μεγαλύτερη επιτήδευση είναι η απλότητα», δημιούργησε πολύ καθαρές εξωτερικές γραμμές και προσεγμένους όγκους, που εξυπηρετούν τόσο την αισθητική, όσο και την ουσία.

Έτσι, το Lagoon Sixty 7 μπορεί να διαμορφωθεί με έως και έξι καμπίνες διαθέσιμες, για τη διανυκτέρευση έως και 12 ατόμων -μια χωρητικότητα απαράμιλλη σε σκάφη της κλάσης των 20 μέτρων. Ταυτόχρονα, οι κοινόχρηστοι χώροι του είναι εντυπωσιακά μεγάλοι, χάρη και στο flybridge που επιτρέπει την απόλυτη εκμετάλλευση του βασικού καταστρώματος. Σε αυτό, ένα μεγάλο σαλόνι και τραπεζαρία αναπτύσσονται στο εσωτερικό, ενώ ένα επίσης άνετο εξωτερικό σαλόνι με τραπεζαρία είναι διαθέσιμα στην πρύμνη.

Ο εξοπλισμός του σκάφους είναι αξιοσημείωτα πλήρης, ενώ δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε και την υδραυλική πλατφόρμα στην πρύμνη, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει ένα άνετο tender. Το σκάφος έχει μήκος 20 και πλάτος 10 μέτρα, και κινείται από δύο κινητήρες, με απόδοση 340 στην περίπτωση των Volvo Penta, ή 440 ίππων στην περίπτωση των Yanmar, για τον καθένα. Η ταχύτητα ταξιδιού του σκάφους είναι 14 κόμβοι, ενώ η μέγιστη στους 20 κόμβους.

Σύμφωνα με τη Laggon, με σταθερή ταχύτητα 7 κόμβων το σκάφος έχει αυτονομία πλεύσης της τάξης των 4.750 μιλίων (7.600 χιλιομέτρων). Αν λοιπόν δεν σας λείπουν τα 2.000.000 ευρώ που κοστίζει περίπου η αγορά του -ανάλογα φυσικά με τη διαμόρφωση και τον εξοπλισμό- μαζί του και με αρκετούς φίλους προσκεκλημένους, μπορείτε να απολαύσετε το γύρο του κόσμου, άνετα και με ασφάλεια.

Περισσότερες πληροφορίες για το Sixty 7 στο επίσημο site της Athenian Yachts.

Γιώργος Κυριαζής

Ο Γιώργος Κυριαζής έχει βασικές σπουδές μηχανολογίας και ασχολείται με πάθος με την τεχνολογία αλλά και με οτιδήποτε τρέχει, πλέει ή πετάει. Αρθρογραφεί επαγγελματικά στο χώρο των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων από το 1994. Ενδεικτικά, έχει εργαστεί ως συντάκτης σε έντυπα όπως τα Auto Motor und Sport, Auto Τρίτη, 4Τροχοί, BESTEVER, Luxury Boat & SUV, επίσης ως αρχισυντάκτης στο περιοδικό VieW της VW, ενώ έχει κάνει και λίγο ραδιόφωνο και τηλεόραση. Έχει επίσης ασχοληθεί με τη μετάφραση βιβλίων με θέματα τις κοινωνικές σχέσεις και συμπεριφορά. Τα τελευταία χρόνια εκμεταλλευόμενος τα ωφέλη των ηλεκτρονικών μέσων αρθρογραφεί έχοντας ως έδρα του το νησί της Πάτμου, γεγονός που του προσφέρει την ευκαιρία να απολαμβάνει την αγάπη του για τη θάλασσα και τα σκάφη. Στο γκαράζ του μεταξύ άλλων φυλάει ως κόρη οφθαλμού μία YAMAHA DT 200R, ένα PEUGEOT 106 Rallye 1.6 και σε περίοπτη θέση ένα Hannibal 3.85. Είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου και τα χόμπυ του είναι η ιστιοπλοΐα, η φωτογραφία και η ανεμοπορία.