Ρολόγια

Jacob & Co. Bugatti Chiron Super Sport 300+: Μια Bugatti για το χέρι (vid)

Μπορεί η Jacob&Co να σου διαφεύγει ως ονομασία, ωστόσο είναι από τις ελάχιστες εταιρείες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τη Bugatti των χρονογράφων. Τον Αύγουστο του 2019 μια Bugatti Chiron με τον Andy Wallace πίσω από το τιμόνι, έσπασε κάθε ρεκόρ ταχύτητας αυτοκινήτου παραγωγής, πετυχαίνοντας μέγιστη ταχύτητα 488 χλμ./ώρα.

Για να γιορτάσει αυτό το γεγονός, η Bugatti παρουσίασε το περιορισμένης παραγωγής Chiron Super Sport 300+, ένα μοντέλο διαθέσιμο σε μόλις 30 αντίτυπα. Το αυτοκίνητο φυσικά δεν θα ήταν ολοκληρωμένο, χωρίς -λίγοι- από τους τυχερούς του ιδιοκτήτες να μπορούν να μετρούν το χρόνο που περνούν σε αυτό με αντίστοιχη τεχνολογία, απόδοση και αισθητική.

Στο σημείο αυτό ανέλαβε η Jacob & Co., που δημιούργησε το Twin Turbo Furious Bugatti 300+. Η ασύμμετρη κάσα του ρολογιού κατασκευάζεται από ίνες άνθρακα και μαύρο τιτάνιο και διαθέτει έναν complication μηχανισμό, που αποτελείται από 832 εξαρτήματα, πλέον των 88 που αποτελούν τη θήκη τους.

Το Twin Turbo Furious Bugatti 300+, όπως αποδεικνύει και η ονομασία του, δεν διαθέτει έναν αλλά δύο tourbillion μηχανισμούς τριπλού άξονα, χρονόμετρο εκτός των ενδείξεων ωρών, λεπτών, δευτερολέπτων και ημερομηνίας, ενώ η αυτονομία λειτουργίας του είναι 50 ώρες. Η διαθεσιμότητά του είναι ακόμα πιο περιορισμένη από αυτή του τετράτροχου συνονόματου, καθώς περιορίζεται στα 3 μόλις αντίτυπα. Η τιμή του, στα 580.000 δολάρια μάλλον δεν είναι πρόβλημα για όσους μπορούν να το αγοράσουν, καθώς ως μεταχειρισμένο πολύ γρήγορα θα κοστίζει πολλά περισσότερα.

Γιώργος Κυριαζής

Ο Γιώργος Κυριαζής έχει βασικές σπουδές μηχανολογίας και ασχολείται με πάθος με την τεχνολογία αλλά και με οτιδήποτε τρέχει, πλέει ή πετάει. Αρθρογραφεί επαγγελματικά στο χώρο των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων από το 1994. Ενδεικτικά, έχει εργαστεί ως συντάκτης σε έντυπα όπως τα Auto Motor und Sport, Auto Τρίτη, 4Τροχοί, BESTEVER, Luxury Boat & SUV, επίσης ως αρχισυντάκτης στο περιοδικό VieW της VW, ενώ έχει κάνει και λίγο ραδιόφωνο και τηλεόραση. Έχει επίσης ασχοληθεί με τη μετάφραση βιβλίων με θέματα τις κοινωνικές σχέσεις και συμπεριφορά. Τα τελευταία χρόνια εκμεταλλευόμενος τα ωφέλη των ηλεκτρονικών μέσων αρθρογραφεί έχοντας ως έδρα του το νησί της Πάτμου, γεγονός που του προσφέρει την ευκαιρία να απολαμβάνει την αγάπη του για τη θάλασσα και τα σκάφη. Στο γκαράζ του μεταξύ άλλων φυλάει ως κόρη οφθαλμού μία YAMAHA DT 200R, ένα PEUGEOT 106 Rallye 1.6 και σε περίοπτη θέση ένα Hannibal 3.85. Είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου και τα χόμπυ του είναι η ιστιοπλοΐα, η φωτογραφία και η ανεμοπορία.