Ξενοδοχεία

Marqués De Riscal

Marqués De Riscal

Αν το όνομα Frank Gehry σας λέει κάτι, τότε δεν θα εκπλαγείτε διόλου από τη μοναδική αρχιτεκτονική εικόνα του Hotel Marqués De Riscal. Αυτή άλλωστε αποτελεί και τον λόγο για τον οποίο το ξενοδοχείο αυτό έγινε προορισμός από μόνο του.

Το μοντέρνο εξωτερικό περίβλημα από χάλυβα και τιτάνιο είναι εκπληκτικό και επιβάλλεται στο χώρο με τη λάμψη, τις μοναδικές αντανακλάσεις του φωτός και τον όγκο του . Η προσοχή στις λεπτομέρειες συνεχίζεται στο εσωτερικό, με καμπύλους τοίχους από ξύλο σφενδάμου, δερμάτινα έπιπλα και μαρμάρινα μπάνια. Κάθε κομμάτι των επίπλων έχει σχεδιαστεί ως άρρηκτο μέλος ενός συνόλου και δεν θα μπορέσετε να σταματήσετε να τραβάτε φωτογραφίες, όσες μέρες και αν ξοδέψετε το απίστευτο αυτό ξενοδοχείο.

Κλασικό και ταυτόχρονα μοντέρνο και λαμπερό αναπτύσσεται ανάμεσα στα μεσαιωνικά τείχη της πόλης Elciego. Μια ώρα και μισή από το αεροδρόμιο του Μπιλμπάο, είναι εύκολο να φτάσετε με το αυτοκίνητο. Μερικά από τα πιο ονομαστά οινοποιεία Rioja, βρίσκονται 30 λεπτά ή λιγότερο με το αυτοκίνητο – αλλά η αλήθεια είναι ότι μάλλον θα «κολλήσετε» στο ξενοδοχείο και δεν θα φύγετε για πουθενά αλλού.


Μην ανησυχείτε για την έλλειψη ψυχαγωγίας σε κοντινή απόσταση, επειδή τα 43 δωμάτια του ξενοδοχείου είναι για να μονοπωλήσουν το χρόνο σας εντός τους. Είναι δύσκολο να βρεθεί μια και μόνη αγαπημένη γωνιά σε αυτό το αρχιτεκτονικό αριστούργημα.
Η επιλογή εδώ είναι μεταξύ των δωματίων στο κεντρικό κτίριο Gehry ή στη σύγχρονη επέκτασή του. Ενώ οι περισσότεροι επιλέγουν το πρώτο, από το τελευταίο η θέα του πανέμορφου κτιρίου είναι εντυπωσιακή.

Το ξενοδοχείο είναι απομονωμένο, οπότε το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις του προσφέρουν πολλές διαφορετικές δραστηριότητες εκτιμάται πολύ. Οι παραδοσιακές εγκαταστάσεις του θέρετρου προσφέρουν ένα makeover για κάθε κουρασμένο φιλοξενούμενο συνοδεία κρασιού: Στο spa από την πολυτελή φίρμα Caudalie, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα Merlot και ένα Wine wrap με μέλι. Μια βιβλιοθήκη εφοδιασμένη με βιβλία για το κρασί, την τέχνη και την Ισπανία μπορεί επίσης να φανεί πολύ χρήσιμη, ενώ εντυπωσιακό είναι το Ciudad de Vino: h τεράστια περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο περιλαμβάνει ένα συγκρότημα αφιερωμένο στην παραγωγή, μελέτη και αποθήκευση κρασιού. Μια ξενάγηση με ποδήλατο, στα κτίρια που κατασκευάστηκαν το 1858, περιλαμβάνεται στην τιμή του δωματίου.

Αναφορικά με τα εδέσματα του Marqués De Riscal το πρωινό είναι άφθονο, συνοδευόμενο με εξαιρετικό ζαμπόν και μανιτάρια. Όταν ο καιρός είναι καλός, σερβίρεται έξω στη βεράντα. Το ξενοδοχείο διαθέτει δύο εστιατόρια, ένα από τα οποία διαθέτει ένα αστέρι Michelin. Ο σεφ Francis Paniego του διάσημου εστιατορίου Rioja Echaurren έχει την ευθύνη για το μενού των ρεστό του ξενοδοχείου και φυσικά το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.
Την Κυριακή και τη Δευτέρα, όταν το gourmet εστιατόριο είναι κλειστό, μπορείτε να δειπνήσετε στο 1860 tradición, το μενού του οποίου είναι σαφώς πιο παραδοσιακό και συνοδεύεται από μια θεαματική λίστα κρασιών, φυσικά.

Ιωάννα Σαπουντζή

Κάποτε φιλοξενούσε και έφτιαχνε μακαρόνάδες στον Κώστα Καββαθά και σε όλο το team του περιοδικού 4Τροχοί. Κάποτε οδηγούσε Yamaha IT250K και ας μην έφτανε κάτω. Σήμερα όπως τα έφερε η ζωή κλείνει ραντεβού για μαγνητικές και αξονικές, αλλά στον ελεύθερο χρόνο της, κάνει μαθήματα πιάνου σε παιδάκια, γράφει μουσική που δεν θέλει να την δείξει σε κανέναν και γράφει για ξενοδοχεία και ταξίδια στο περιοδικό Bestever. Κάνει καθημερινά γυμναστική, συχνά Flat track και Enduro, ενίοτε πιλοτάρει αεροπλάνα και συμμετέχει ανελλιπώς σε Πανελλήνιους αγώνες σκοποβολής πυροβόλων όπλων. Κυκλοφορεί με μια Yamaha Virago 250 και το κοντέρ έχει κολλήσει στα 30 έτη εδώ και πολλά χρόνια...