Amangiri Canyon Point, Utah, USA

Περιτριγυρισμένο από χιλιάδες τετραγωνικά μίλια ανέγγιχτων αμμόλοφων και μιας πραγματικά παρθένας φύσης, το Amangiri είναι ένα resort που γειτονεύει με τη μεγαλύτερη αμερικανική παράδοση.

Ανάμεσα στην παθιασμένη ομάδα καλλιτεχνών Navajo που δουλεύει με το Amangiri είναι ο Eli Secody, ο οποίος τονίζει την αρμονική ζωή των ανθρώπων της φυλήςNavajo με την περιοχή αυτή, την άγρια φύση και τη γη.Το εντυπωσιακό resort αναπτύσσεται σε 600 στρέμματα γης στο Canyon Point, στη Νότια Γιούτα, 25 λεπτά με το αυτοκίνητο από την κοντινότερη πόλη της περιοχής, την Αριζόνα. Ταυτόχρονα προσφέρει πολύ εύκολη και ταχύτατη πρόσβαση στα εθνικά πάρκα της περιοχής και τη λίμνη Powell.

Με ένα σπάνιο σκηνικό από ψηλά βράχια, στο χώρο του resort κυριαρχεί η πισίνα των 2,322 τετραγωνικών μέτρων τουAman Spa. Ναι, όπως πολύ καλά αντιλαμβάνεστε, το μεγαλειώδες τοπίο έχει επηρεάσει και το Amangiri, που το ανταγωνίζεται επάξια.. Το Spa αντικατοπτρίζει τις θεραπευτικές παραδόσεις του Ναβάχο μέσα από τα τέσσερα στοιχεία της γης, του ανέμου, της φωτιάς και του νερού. Διασχίζοντας τα υπαίθρια spa, τις αίθουσες περιποίησης και τις βεράντες, μπορεί κανείς να απολαύσει μια πλειάδα δυνατοτήτων χαλάρωσης και θεραπειών, όπως μασάζ, διάφορα ήδη εντριβών με θεραπευτικά βότανα, hot stone θεραπείες και χαλάρωση νερού.

Αντιγράφοντας την αισθητική των αμμόλοφων, των οροπεδίων και τις κορυφές των βουνών, οι σουίτες και τα διαμερίσματα εντάσσονται απόλυτα στην αισθητική της περιοχής και στο περιβάλλον. Ευρύχωρα, με καθαρές γραμμές και φυσικά υλικά, οι σουίτες αντανακλούν τις φωτεινές ποιότητες στην έρημο της Γιούτα. Τα χαρακτηριστικού σχεδιασμού δωμάτια και σουίτες περιλαμβάνουν λευκά πέτρινα δάπεδα, τοίχους από σκυρόδεμα, φυσικό ξύλο και λεπτομέρειες σε μαύρο χάλυβα. Κάθε σουίτα διαθέτει εξωτερικό σαλόνι και τζάκι με εντυπωσιακή θέα στην έρημο μέσω των μεγάλων γυάλινων επιφανειών, ενώ μερικά δωμάτια διαθέτουν ιδιωτική πισίνα ή βεράντα στον τελευταίο όροφο.

Η κουζίνα στο Amangiri είναι εμπνευσμένη από την αμερικανική νοτιοδυτική παράδοση και χρησιμοποιούνται κυρίως τοπικές πρώτες ύλες, οι οποίες επιλέγονται προσεκτικά από τον σεφ. Τα γεύματα σερβίρονται από μια ανοιχτή κουζίνα σε τραπέζια που έχουν άπλετη θέα από τα μεγάλα παράθυρα αλλά και από το γυάλινο δάπεδο. Έτσι, οι φιλοξενούμενοι απολαμβάνουν στο γεύμα ή στο δείπνο τους τα διαρκώς μεταβαλλόμενα χρώματα της έρημου της Γιούτα. Η ανοιχτή κουζίνα του Amangiri εξασφαλίζει μια χαλαρή και casual γευστική εμπειρία, παρά την μοναδική της ποιότητα και πολυτέλεια.

Η πολύβουη κουζίνα διαπερνά το χώρο και εξαλείφει το εμπόδιο μεταξύ των επισκεπτών και του προσωπικού. Το μενού του Amangiri έχει σχεδιαστεί από κορυφαίους σεφ, συνδυάζοντας ντόπια αγροτικά προϊόντα μοναδικής φρεσκάδας, τα οποία συνδυάζονται με σύγχρονες τάσεις. Μπορείτε φυσικά να απολαύστε ένα ιδιωτικό δείπνο, όπου σε απόλυτη συμφωνία με τον περιβάλλοντα χώρο, τα πιάτα σερβίρονται σε καυτές πέτρες, ενώ το παγωτό φτάνει σε κρύες πέτρες.

Τη μοναδική εμπειρία διαμονής σε αυτό το κορυφαίο από άποψη ανέσεων και περιβάλλοντος resort, συμπληρώνει η δυνατότητα δεκάδων δραστηριοτήτων στη σπάνια φύση της περιοχής αλλά και η γειτνίασή του με υπέροχα μνημεία της φύσης.

Ιωάννα Σαπουντζή

Κάποτε φιλοξενούσε και έφτιαχνε μακαρόνάδες στον Κώστα Καββαθά και σε όλο το team του περιδικού 4Τροχοί. Κάποτε οδηγούσε Yamaha IT250K και ας μην έφτανε κάτω. Σήμερα όπως τα έφερε η ζωή κλείνει ραντεβού για μαγνητικές και αξονικές, αλλά στον ελεύθερο χρόνο της, κάνει μαθήματα πιάνου σε παιδάκια, γράφει μουσική που δεν θέλει να την δείξει σε κανέναν και γράφει για ξενοδοχεία και ταξίδια στο περιοδικό Bestever. Κάνει καθημερινά γυμναστική, συχνά Flat track και Enduro, ενίοτε πιλοτάρει αεροπλάνα και συμμετέχει ανελλιπώς σε Πανελλήνιους αγώνες σκοποβολής πυροβόλων όπλων. Κυκλοφορεί με μια Yamaha Virago 250 και το κοντέρ έχει κολλήσει στα 30 έτη εδώ και πολλά χρόνια...