Αφιερώματα

Penthouse: Οδηγίες προς ναυτιλομένους Volume I (pics&vid)

Ρετιρέ, ή Αετοφωλιά ή Hotel California… Όποια ονομασία και αν του δώσετε, θα είναι ένα ασφαλές κρησφύγετο για εσάς και για εκείνην. 

Η εποχή μας είναι περίεργη. Η πανδημία δημιουργεί νέα δεδομένα. Οι χώροι κλείνουν στις 12.00 και οι επιλογές ολοένα και λιγοστεύουν, αφήστε που μπορεί να σας πάρει και κανένα μάτι… Οπότε τι κάνει ο σοβαρός -Παντρεμένος- Πραγματικός Άνδρας που θέλει να αράξει σε έναν δικό του χώρο με θαλπωρή και ησυχία; Βρίσκει ένα δικό του μυστικό «σπιτάκι», ώστε να αποτελεί κρησφύγετο, καταφύγιο και ερωτική φωλιά.

Η τοποθεσία δεν παίζει ρόλο. Δεν θα κάνετε socialising με τους γείτονες, ούτε θα ρεμβάζετε με τις ώρες στο μπαλκόνι. Ωστόσο μακάρι να βρείτε κάτι και με θέα. Δεν είναι το ζητούμενο, αλλά είναι ένα συν. Ιδανικά ρετιρέ. Θα έρχεστε και θα φεύγετε δίχως να συναντήσετε κανέναν. Εφόσον είστε παντρεμένος, βρείτε έναν ελεύθερο φίλο και φορτώστε του το ενοίκιο, τα κοινόχρηστα, τη ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ. Θα γλυτώσετε κάποια στιγμή από περίεργες και δικαιολογημένες ερωτήσεις. Δώστε του μπροστά 6 μήνες ώστε να μην παραπονιέται.

Και ξεκινήστε να το επιπλώνετε. Δείτε φωτογραφίες στο web, κάνετε γκάλοπ ανάμεσα στους φίλους σας, πως θα το ήθελαν εκείνοι, βρείτε έναν φίλο αρχιτέκτονα να σας πει ιδέες ή αποφασίστε εσείς το χρώμα ή το στυλ. Αν υπάρχει μόνιμη φίλη και τα έφερε έτσι η κακούργα η «κενωνία» και ποτέ δεν θα είσαστε επίσημα μαζί (βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει) ρωτήστε την και εκείνην για το στυλ που επιθυμεί ή ακόμα καλύτερα αφήστε σε εκείνην το θέμα της επίπλωσης και των χρωμάτων των σεντονιών. Θα ξετρελαθεί. Και ξεκινήστε να αγοράζετε.

Ξεχάστε τα κανονικά κρεβάτια. Τρίζουν. Φτιάξτε μια μόνιμη βάση στο δάπεδο και αγοράστε ένα καλό μεγάλο σε ύψος στρώμα. Βάλτε μια πολύ χοντρή μοκέτα και από πάνω αγοράστε ένα rabbit skin. Ένα χαλί με υπέροχο πέλος και ευχάριστη αίσθηση. Σε αρμονίες με τα χρώματα του δωματίου.

Πάρτε ένα καλό μοντέρνο μικρό ηχητικό σύστημα με Bluetooth καθώς δεν χρειάζεστε μεγάλες εντάσεις ήχου και κατεβάστε ωραία lounge μουσική ώστε να δημιουργείτε ατμόσφαιρα. Επιλέξτε μικρά φωτιστικά με λάμπες που κάνουν εφέ κεριού σε κίτρινη απόχρωση. Το κίτρινο χρώμα κολακεύει τα γυμνά κορμιά.

Αγοράστε μια μεγάλη smart TV 4K και κάνετε στο τηλέφωνό σας μια συνδρομή με απεριόριστη internet υπηρεσία DATA. ώστε να έχετε πρόσβαση στο WEB, στο Νetflix και στο YouTube. Πάρτε ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο και έχετε εκεί μόνο τα video που τραβάτε… Μην τα πάτε σπίτι σας! Ποτέ δεν ξέρετε ο γιός ή η κόρη σας πότε θα ψάξει το μηχάνημά σας…

Αγοράστε ένα μικρό PC και παρκάρετε το στο έπιπλο της TV. Ψάξτε το ΙΚΕΑ με προσοχή, έχει ωραία έπιπλα για έναν τέτοιο μικρό χώρο. Ασχοληθείτε με τον φωτισμό. Καλύτερα να είναι κρυφός και χαμηλής έντασης.

Βρείτε και κατεβάστε από το YouTube ένα LIVE τζάκι σε ποιότητα 4Κ. Με ήχο. Τα τσικ τσακ των ξύλων που καίγονται δίνουν ακόμα περισσότερη ατμόσφαιρα. Με το video στην 4K θα είναι σαν να έχετε ένα τεράστιο τζάκι στο δωμάτιό σας.

Αγοράστε διάφορα… αξεσουάρ (ε δεν βάζουμε τώρα φωτογραφία τα αξεσουάρ…) και οπωσδήποτε λάδι για μασάζ.

Φτιάξτε με γούστο και προσοχή και το WC, με ωραίες πετσέτες και φάνσυ σαπούνια. Δώστε και εκεί σημασία στο φωτισμό. Πάρτε χαρτιά πολυτελείας και μωρομάντηλα για 2 χρόνια και αφήστε τα εκεί. Πάρτε και Betadine σαπούνι… (…)

Και τέλος δημιουργήστε μια υποτυπώδη κουζίνα. Με ψυγείο γεμάτο με τα σωστά αναψυκτικά και σοκολάτες, κάβα με τα σωστά ποτά και καφετιέρα με εξωτικούς καφέδες. Πάρτε και μερικά αλμυρά σνακ να υπάρχουν…

Και είστε έτοιμοι. Τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό, γράψτε στο κουδούνι ένα διαφορετικό όνομα από το δικό σας, ώστε αυτό να δίνετε στις παραγγελίες φαγητού που θα σας φέρνουν.

Είστε έτοιμοι. Για την ώρα. Επόμενο μάθημα σε λίγο καιρό.

Γιώργος Βαρίνος

Ο Γιώργος Βαρίνος είναι πτυχιούχος Μηχανικός Αεροσκαφών και έχει πτυχίο Πιλότου Υπερελαφρών Αεροσκαφών. Το 2022, έκλεισε 40 χρόνια στο χώρο των περιοδικών αυτοκινήτου. Από το 1989 εργάζεται ως επαγγελματίας και είναι τακτικό μέλος της ΕΣΠΤ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων. Ασχολήθηκε με τους αγώνες ταχύτητας αυτοκινήτου από το 2000 και έτρεξε για 12 χρόνια (1983-1995) στο Ελληνικό Πρωτάθλημα Enduro. Έχει εργαστεί στα περιοδικά 4 Τροχοί (1982-1986), Car & Driver (1989-1993), Auto Motor und Sport (1993-1994), Auto Τρίτη (1993-1995), BESTEVER (1999-2021), One Passion (2007-2009, 2018), InMotion by Gazzetta.gr (2014-2021) και σήμερα είναι υπεύθυνος AUTO-MOTO της εφημερίδας Κόκκινος Πρωταθλητής, Σύμβουλος Έκδοσης του mgp.gr, Σύμβουλος Έκδοσης της Ελληνικής έκδοσης του Top Gear, Διευθυντής του site Autopress.gr και εκδότης τoυ πολυτελούς περιοδικού BESTEVER QUARTERLY.