Yachts

Powerboat Lamborghini! Με 4.000 ίππους απλώς κρατηθείτε!

Ο ιός της θάλασσας χτύπησε και τη Lamborghini, που πήρε τελικά την απόφαση να μιμηθεί άλλες εταιρείες του χώρου και να βάλει και το δικό της όνομα σε ένα σκάφος.

Όχι όποιο και όποιο βέβαια, αλλά ως γνήσιο τέκνο της ιταλικής μάρκας θα πρόκειται για ένα Powerboat υψηλών επιδόσεων και κορυφαίων προδιαγραφών, που θα σκίζει τα κύματα με τη δύναμη 4.000 ίππων.

Πρόκειται για μία εξαιρετικά συμφέρουσα τάση για τα μεγάλα ονόματα της αυτοκίνησης, που βρήκαν με αυτόν τον τρόπο μία νέα πηγή σημαντικής κερδοφορίας και ταυτόχρονα διατηρούν τους πιστούς τους πελάτες όχι μόνον στην ξηρά, αλλά και στο υγρό στοιχείο. Ετσι εξελίσσουν με τη βοήθεια εξειδικευμένων εταιρειών θαλάσσια σκάφη πολυτελείας που φέρουν τα λογότυπα της Mercedes AMG, της Aston Martin, της Lexus ή της Bugatti και τώρα πλέον και της Lamborghini.

lambopower3
To cockpit του σκάφους.

Στην περίπτωση των Ιταλών ονομάζεται το δημιούργημά τους «Tecnomar for Lamborghini 63» και πρόκειται για ένα σκάφος με απαράμιλλο στυλ και τεχνολογίες αιχμής. Μάλιστα οι σχεδιαστικές του επιρροές προέρχονται από το υβριδικό υπεραυτοκίνητο Lamborghini Sian FKP 37, ενώ για την ολοκλήρωσή του συνεργάστηκε η μάρκα με σήμα τον ταύρο με την ιταλική εταιρεία «The Italian Sea Group».

lambopower6
Το ανοιχτό μέρος του καταστρώματος.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο σκάφος που το χαρακτηρίζουν το μοναδικό στυλ της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας και η τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Περιλαμβάνει δύο μηχανές MAN V12 με ισχύ 2000 ίππων η κάθε μία και είναι το ταχύτερο σκάφος του στόλου της Tecnomar. Έχει μήκος 63 πόδια και με βάρος 24 τόνων κατατάσσεται στα «πολύ ελαφριά» σκάφη.

lambopower5

Η εταιρεία «υπόσχεται» μάλιστα πως αυτό είναι ένα σκάφος που μπορεί να ικανοποιήσει εξίσου τόσο τους φίλους της ταχύτητας, όσο και τους συλλέκτες πολυτελών οχημάτων.

lambopower4

Ο αριθμός 63 έχει πάντως διπλή σημασία, καθώς αποτυπώνει εκτός από το μήκος του σκάφους και τον συνολικό αριθμό τέτοιων Powerboats που πρόκειται να παραχθούν. Η τιμή είναι βέβαια ανάλογη των κορυφαίων προδιαγραφών και της σπανιότητας του συγκεκριμένου προϊόντος, που απευθύνεται σε ελάχιστους, αφού κοστίζει γύρω στα τρία εκατομμύρια ευρώ.

Γιώργος Κυριαζής

Ο Γιώργος Κυριαζής έχει βασικές σπουδές μηχανολογίας και ασχολείται με πάθος με την τεχνολογία αλλά και με οτιδήποτε τρέχει, πλέει ή πετάει. Αρθρογραφεί επαγγελματικά στο χώρο των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων από το 1994. Ενδεικτικά, έχει εργαστεί ως συντάκτης σε έντυπα όπως τα Auto Motor und Sport, Auto Τρίτη, 4Τροχοί, BESTEVER, Luxury Boat & SUV, επίσης ως αρχισυντάκτης στο περιοδικό VieW της VW, ενώ έχει κάνει και λίγο ραδιόφωνο και τηλεόραση. Έχει επίσης ασχοληθεί με τη μετάφραση βιβλίων με θέματα τις κοινωνικές σχέσεις και συμπεριφορά. Τα τελευταία χρόνια εκμεταλλευόμενος τα ωφέλη των ηλεκτρονικών μέσων αρθρογραφεί έχοντας ως έδρα του το νησί της Πάτμου, γεγονός που του προσφέρει την ευκαιρία να απολαμβάνει την αγάπη του για τη θάλασσα και τα σκάφη. Στο γκαράζ του μεταξύ άλλων φυλάει ως κόρη οφθαλμού μία YAMAHA DT 200R, ένα PEUGEOT 106 Rallye 1.6 και σε περίοπτη θέση ένα Hannibal 3.85. Είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου και τα χόμπυ του είναι η ιστιοπλοΐα, η φωτογραφία και η ανεμοπορία.