Ultimate Gifts

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΕΚΟΡ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΟΡΟΣΗΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ROLLS-ROYCE

Η Rolls-Royce πέτυχε το 2022 τις υψηλότερες ετήσιες πωλήσεις της ιστορίας της, παραδίδοντας συνολικά 6.021 αυτοκίνητα, αυξημένα κατά 8% σε σχέση με το 2021, σε πελάτες σε περίπου 50 χώρες σε όλο τον κόσμο. Αυτή είναι η πρώτη φορά στην 118χρονη ιστορία της εταιρείας που οι πωλήσεις της ξεπερνούν τις 6.000 σε ένα μόνο 12μηνο.

Ωστόσο, οι πωλήσεις δεν αποτελούν το κύριο μέτρο επιτυχίας της μάρκας. Η Rolls-Royce είναι Bespoke: η αξία των προμηθειών Bespoke των πελατών ήταν υψηλότερη από ποτέ άλλοτε. Οι σχεδόν ατελείωτες δυνατότητες εξατομίκευσης Bespoke είχαν ως αποτέλεσμα οι πελάτες να είναι πρόθυμοι να πληρώσουν κατά μέσο όρο περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ για τη μοναδική Rolls-Royce τους.

Εκτός από μερικές απίστευτες ατομικές παραγγελίες Bespoke και αυτοκίνητα Συλλογής, η Rolls-Royce παρουσίασε το επόμενο κεφάλαιο της παραγγελίας Boat Tail – ένα από τα μόλις τρία που έχουν κατασκευαστεί και θα κατασκευαστούν ποτέ. Η κατασκευή αμαξωμάτων αντιπροσωπεύει την κορυφή της τέχνης της μάρκας και αποτελεί βασικό στοιχείο της μακροπρόθεσμης στρατηγικής της εταιρείας.

Το 2022, η Rolls-Royce πέτυχε αύξηση των πωλήσεων σε όλες σχεδόν τις περιοχές, με ιδιαίτερα ισχυρή ετήσια αύξηση στη Μέση Ανατολή, την Ασία-Ειρηνικό, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.
Η Μέση Ανατολή είναι η κορυφαία περιοχή της μάρκας για μοναδικές παραγγελίες Bespoke – ιδιαίτερα εκτεταμένες και ατομικές εξατομικεύσεις Bespoke – και έτσι το 2022, η Rolls-Royce άνοιξε ένα ιδιωτικό γραφείο στο Ντουμπάι, το πρώτο εκτός Goodwood, που απευθύνεται μόνο σε προσκεκλημένους, φέρνοντας το σπίτι της Rolls-Royce πιο κοντά στους τοπικούς πελάτες της μάρκας. Περαιτέρω Ιδιωτικά Γραφεία θα δημιουργηθούν σε όλο τον κόσμο τους επόμενους μήνες και χρόνια.

Οι ΗΠΑ ήταν και πάλι η μεγαλύτερη συνολική αγορά της μάρκας, καθώς μια νέα γενιά νεότερων Αμερικανών επιχειρηματιών, δημιουργών πλούτου και θέσεων εργασίας προσελκύστηκε για πρώτη φορά από τη Rolls-Royce.

Η ευρύτερη Κίνα, η οποία είναι ζωτικής στρατηγικής σημασίας για τη Rolls-Royce και η δεύτερη μεγαλύτερη περιοχή πωλήσεων της μάρκας, πέτυχε πωλήσεις σε γενικές γραμμές σύμφωνα με τα αποτελέσματα ρεκόρ του 2021, παρά τους συνεχιζόμενους αντίθετους ανέμους στην περιοχή.

Οι πωλήσεις των αυτοκινήτων Rolls-Royce στην Ευρώπη έφτασαν σε νέα ύψη το 2022, παρά τις σοβαρές γεωπολιτικές προκλήσεις που επηρεάζουν την περιοχή. Αυτό περιελάμβανε πωλήσεις ρεκόρ σε αρκετές επιμέρους αγορές, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία.

Μετά το θριαμβευτικό ντεμπούτο του τον Οκτώβριο, η τράπεζα προπαραγγελιών για την Rolls-Royce Spectre, το πρώτο υπερπολυτελές ηλεκτρικό σούπερ κουπέ στον κόσμο, ξεπέρασε τις πιο φιλόδοξες προσδοκίες της εταιρείας. Οι πρώτες παραδόσεις σε πελάτες θα πραγματοποιηθούν το τέταρτο τρίμηνο του 2023 – το πρώτο βήμα της μάρκας προς την κατασκευή μόνο πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το τέλος του 2030.

Η ζήτηση για όλα τα τρέχοντα μοντέλα της Rolls-Royce παραμένει εξαιρετικά ισχυρή, με εξασφαλισμένες προκαταβολικές παραγγελίες μέχρι και το 2023.

Η άνευ προηγουμένου επιτυχία της Rolls-Royce έρχεται καθώς, τον Ιανουάριο του 2023, η εταιρεία σηματοδοτεί την 20ή επέτειο του Home of Rolls-Royce στο Goodwood. Με πάνω από 150 νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2022, περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι, που εκπροσωπούν περισσότερες από 50 εθνικότητες, απασχολούνται πλέον στο Goodwood. Η Rolls-Royce υποστηρίζει επίσης περισσότερους από 100 μαθητευόμενους και ασκούμενους απόφοιτους, καθώς και έναν παρόμοιο αριθμό θέσεων πρακτικής άσκησης κάθε χρόνο.

“Πετύχαμε επειδή ακούμε και εξελίσσουμε με συνέπεια τα προϊόντα μας σύμφωνα με τα γούστα και τις απαιτήσεις των πελατών μας, αναζωογονώντας συνειδητά τη μάρκα μας, διατηρώντας παράλληλα την έμφυτη αποκλειστικότητα και τη σπανιότητά μας. Όσον αφορά την τεχνολογία, την ποιότητα και την πολυτέλεια, η Rolls-Royce εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει, όπως έκανε πάντα, το καλύτερο από τα καλύτερα”.
Torsten Müller-Ötvös, Διευθύνων Σύμβουλος, Rolls-Royce Motor Cars