Yachts

Sunseeker Manhattan 52

Το Manhattan 52 έχει ανακηρυχθεί το καλύτερο ‘Flybridge μέχρι και 55ft’ για το 2017, από τα Motor Boat Awards. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει τις εξαιρετικές του δυνατότητες και τα μοναδική του χαρακτηριστικά. Ως Sunseeker, το Manhattan 52 διαθέτει εκλεπτυσμένο στιλ και πολύ εντυπωσιακή σχεδίαση, ταυτόχρονα όμως αποτελεί και ένα πολύ πρακτικό οικογενειακό σκάφος αναψυχής.

Ο χώρος, το φως και οι άνετοι κοινόχρηστοι χώροι ορίζουν το νέο Manhattan 52. Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός του βασίζεται στην κοινωνική ζωή, που θέτει νέα σημεία αναφοράς για το μικρότερο flybridge motoryacht. Στο νέο Manhattan 52, έχει μεγιστοποιθεί ο χώρος διαβίωσης και ψυχαγωγίας, ενσωματώνοντας πάνελ από όμορφο κυρτό γυαλί για να τονιστούν οι κομψές γραμμές του και να περνά στο εσωτερικό ακόμα περισσότερο φως. Σε όλο το κύριο κατάστρωμα υπάρχουν εξαιρετικά άνετοι χώροι. Από το εκπληκτικά ευρύχωρο καθιστικό με χώρο ηλιοθεραπείας έως τον ανοιχτό χώρο του θαλάμου διακυβέρνησης και το επάνω πρυμναίο μαγειρείο.

Μια συρόμενη πόρτα συνδέει μάλλον παρά χωρίζει τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και κοιτάζοντας προς τα εμπρός βλέπουμε τον ανυψωμένο χώρο καθισμάτων στο μέσο του σκάφους, με καναπέδες από κάθε πλευρά και ένα πτυσσόμενο τραπέζι, ενώ το κόκπιτ δύο θέσεων είναι άνετο και πλήρως εξολπλισμένο. Η κουζίνα βρίσκεται στην πρύμνη, σχεδόν παρακείμενη στο θάλαμο διακυβέρνησης, και απλώνεται κατά μήκος του σκάφους. Με το πρυμναίο παράθυρο της κουζίνας, ο πάγκος εργασίας γίνεται μια μικρή μπάρα στην πλευρά του θαλάμου διακυβέρνησης, με δύο σταθερά σκαμνιά.

Τρεις καμπίνες επιβατών είναι διαθέσιμες η κάθε μία με δικό της λουτρ, με αυτή του ιδιοκτήτη στο κέντρο του σκάφους να καταλαμβάνει όλο το πλάτος. Ακόμα, διατίθεται μια μικρή καμπίνα για ένα άτομο πληρώματος στο πίσω μέρος. Συνολικά δηλαδή το Manhattan 52 μπορεί να κοιμίσει έξι φιλοξενούμενους και ένα μέλος πληρώματος. Στον τομέα της πρόωσης, η Sunseeker προσφέρει μια επιλογή ζεύγους κινητήρων, αυτή των Volvo Penta D11, με συνδυαστική ισχύ 1.450 ίππων. Ωστόσο ο ιδιοκτήτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε συμβατικούς άξονες με προπέλες, ή το σύστημα IPS, που εξασφαλίζει κορυφαία ευελιξία.

Γιώργος Κυριαζής

Ο Γιώργος Κυριαζής έχει βασικές σπουδές μηχανολογίας και ασχολείται με πάθος με την τεχνολογία αλλά και με οτιδήποτε τρέχει, πλέει ή πετάει. Αρθρογραφεί επαγγελματικά στο χώρο των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων από το 1994. Ενδεικτικά, έχει εργαστεί ως συντάκτης σε έντυπα όπως τα Auto Motor und Sport, Auto Τρίτη, 4Τροχοί, BESTEVER, Luxury Boat & SUV, επίσης ως αρχισυντάκτης στο περιοδικό VieW της VW, ενώ έχει κάνει και λίγο ραδιόφωνο και τηλεόραση. Έχει επίσης ασχοληθεί με τη μετάφραση βιβλίων με θέματα τις κοινωνικές σχέσεις και συμπεριφορά. Τα τελευταία χρόνια εκμεταλλευόμενος τα ωφέλη των ηλεκτρονικών μέσων αρθρογραφεί έχοντας ως έδρα του το νησί της Πάτμου, γεγονός που του προσφέρει την ευκαιρία να απολαμβάνει την αγάπη του για τη θάλασσα και τα σκάφη. Στο γκαράζ του μεταξύ άλλων φυλάει ως κόρη οφθαλμού μία YAMAHA DT 200R, ένα PEUGEOT 106 Rallye 1.6 και σε περίοπτη θέση ένα Hannibal 3.85. Είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου και τα χόμπυ του είναι η ιστιοπλοΐα, η φωτογραφία και η ανεμοπορία.